Back to All Events

Hur kan den biologiska mångfalden i skogen kartläggas så att det blir enklare för markägare att ta sitt ansvar?

Många arter är beroende av livsmiljöer som är sällsynta i dagens skogslandskap. För att bevara dessa arter, krävs det att skogar med sådana livsmiljöer skyddas. Sedan Skogsstyrelsen lade ner nyckelbiotopsinventeringen har det blivit svårare för markägarna att få kunskap om vilka värdefulla livsmiljöer som finns i deras skogar. Frågan om hur skogsägarna ska kunna leva upp till de hänsynskrav som ställs på dem för att nå målen för biologisk mångfald har aktualiserats.

I detta webbinarium belyses vad som behövs för att följa upp artbevarande, vad nyckelbiotopsinventeringen haft för roll för i detta arbete, och hur långt man kan nå med existerande miljöövervakningsprogram. Skogsstyrelsens och Naturvårdsverkets arbete med att ta fram ett rikstäckande kunskapsunderlag om höga naturvärden, med hjälp av existerande miljöövervakning och AI presenteras också.

Anmälan görs senast den 2 oktober via länken nedan:

Anmälan till LU Land frukostseminarium #23: Hur kan den biologiska mångfalden i skogen kartläggas så att det blir enklare för markägare att ta sitt ansvar?

Previous
Previous
3 October

BIOPATH Dialogue: Towards a Geo-Constitutional Legal Order – a Reform Agenda

Next
Next
24 October

Biologisk mångfald, näringslivet, och vi